Mountain tree termékek – professzionális szűrő anyagok

Szűrő kefe tavi szűrőkbe ( x-form kefe )

Speciális ’kereszt-profiljának’ köszönhetően, 4-szer nagyobb felületet kínál a többi, hagyományos kefékhez képest. Alapjaiban javul a mechanikai szűrés minősége. Magától értetődően a nagyobb felületen, több baktérium kolónia miatt, javul a biológiai szűrés hatékonysága is.

Mechanikai és biológiai szűrést is végez.  A kefék blokkolják a halak ürülékét, eltávolítják a kisebb szilárd szennyező anyagokat, megakadályozva őket a szűrés biológiai részébe való jutásuktól. Továbbiakban pedig nagyon jó felületet kínálnak a hasznos baktérium telepek megtelepedéséhez.

Lótusz gyökér-alakú 3D kerámia szűrő  ( baktérium „ház” )

Speciális kialakításának köszönhetően, több hasznos baktérium telep tud a felületén megtelepedni mint a sima kerámia szűrő anyagon, így 1 liter kerámia szűrőanyag  felülete 3380 m2! Spirális, lótusz gyökérhez hasonló struktúrájának köszönhetően, egyenlő arányban osztja el a víz áramlását minden irányban, ami azt eredményezi, hogy a víz hosszabb ideig tud a baktérium telepek közelében tartózkodni, ezáltal javul a biológiai szűrés hatékonysága. Számos hasznos ásványi anyagot tartalmaz ( K, Mg, Fe, Zn, Na, Ca ) amik javítják a halak növekedési rátáját, étvágyát.

Spirális 3D szűrő anyag

Spirális 3D struktúra ami nagyobb felületet biztosít a hagyományos szűrőanyagokkal szemben. Segíti a baktérium telepek megtelepedését, és végső soron javítja a biológiai szűrés hatékonyságát. Nagyon ellenálló anyagból készül, könnyen vágható, alakítható, méretre szabható. Vékonyságának és mérsékelt sűrűségének köszönhetően, nehezebben tömődik el, mint a hagyományos anyagok.

Anaerob labdák

A rengeteg összekapcsolódott üreges pórus, elősegíti az anaerob baktérium telepek megtelepedését a felületen, ezáltal tovább javítva a biológiai szűrés folyamatát. K, Fe, Na, Ca, Mg, Zn, Cu és más hasznos ásványi anyag tartalma, hasznos a vízi élőlények számára. 1 liter szűrőanyag felülete 850 m2. Beállítja a víz természetes egyensúlyát.

Ásványi  anyag  gyűrűk

Ferde szerkezete jó víz és oxigén áramlást biztosít a baktérium telepek számára. Tartalmaz nyitott és zárt pórusokat is: ez elősegíti az aerob és anaerob folyamatok hatékony lefolyását is, így könnyen megbirkózik a nitrit / nitrát átalakítással. Nyomelem tartalma elősegíti a mikrobiális anyagcserét és ezáltal tisztán tartja a vizet. Ezek a gyűrűk meg tudják kötni az esetleges nehézfémeket a vízben, beállítják a helyes pH-t, és ezt stabilan is tartják. A víz keménységére nincsenek hatással.

Nitro gyűrűk

Ferde szerkezete jó víz és oxigénáramlást biztosít a baktérium telepek számára. Extrém porózus szerkezete hatékony biológiai szűrést tesz lehetővé. Prémium bio-szűrő anyag. Nyitott és zárt pórusai is vannak, ez kiegyensúlyozott aerob és anaerob folyamatokat tesz lehetővé. Nagy felületű anyag, 1 liter szűrő anyag 1150 m2 felülettel bír.

A termékek EU RoHS standard minősítettek,  ami azt jelenti, hogy a termékek az Európai Unió 2011/65/EU számú, veszélyes anyagok felhasználását korlátozó irányelvének (RoHS) hatálya alá eső anyagokat legfeljebb az irányelvben engedélyezett koncentrációban tartalmazza.

Fordította és szerkesztette Gulyás Tamás