Őszi finish pakk

Lassan beköszönt az ősz, majd kisvártatva a tél is. Halainkat és a tavat is fel kell készítenünk erre az időszakra. Készítettünk nektek egy „csomagot”, amit ajánlunk beszerezni az őszi-téli időszakra. 

Őszi-téli haltápok

Könnyen emészthető, alacsony fehérje tartalmú tápok tartoznak ide, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítva.

 

Malamix

A Malamix egy csúcsminőségű koi táp, ami egyedi összetételének köszönhetően ( aloe vera, inulin, spirulina, A, D, E, C vitaminok, sörélesztő, búzacsíra, stb ) stimulálja a halak immunrendszerét, és ezáltal segít felkészülni nekik a téli álomra.

 

Iszapfalók 

Az iszapot lehetőleg minden időszakban próbáljuk minimális szinten tartani a tóban. Ennek egyik eszköze az iszapfaló baktériumok használata. Ezek a baktériumok csak 10 C fok vízhőmérséklet fölött hatásosak!

 

 Tóporszívók

A tóporszívók minden időszakban jó szolgálatot tesznek a tó tisztán tartásában.

 

Algagátlók

Az alga az őszi-téli időszakban is bosszantó tud lenni. A fonalas és lebegő alga ellen sokféle megoldás létezik. Az algairtók használatát 10 C fok vízhőmérséklet fölött ajánljuk!

 

Lombfogó hálók

A vízbe hulló falevelek, és egyéb szennyeződések ellen is védekeznünk kell az őszi szezonban. Erre jó megoldás lehet a lombfogó háló.

Metszőollók

Az őszi tókarbantartási munkák fontos eleme a zöld növényi részek megmetszése. Erre a feladatra már nagyon profi eszközök kaphatók.

Légpumpák, léktartók

A téli időszak fontos eszköze a légpumpa, ami biztosítja a megfelelő léket a tóban. Farkasordító hidegben szükség lehet professzionális léktartóra is, amely fűtőszál és légbuborékok segítségével birkózik meg a jéggel.

 

Szkimmerek

A szkimmerek az őszi időszak főszereplői. Folyamatosan beszívják a vízfelszínen úszó szennyeződésket, így nélkülözhetetlen a használatuk.

 

 

 

Összeállította Gulyás Tamás