Söll® termékek a Fekete Koi kínálatában!

SÖLL termékek a tavak optimális gondozásához!

SÖLL a folyó- és állóvizek specialistája

A SÖLL filozófiájának lényege, hogy olyan optimális eredményt nyújtó termék családot biztosítson, amely ökológiailag megbízható, nem hatnak károsan sem az emberekre, sem a halakra.

 

Söll AquaStab® Superkalk

  • biztosítja a tóvíz optimális beállítását
  • beállítja a pH-értéket az optimális tartományba, és stabilizálja azt
  • méregteleníti a halakat a nitrites vizekben

A Söll AquaStab® Superkalk rövid idő alatt minden hal számára ideális életkörülményeket teremt. Az optimális széndioxid-koncentráció, a hidrogénkarbonát- és kalciumtartalom egyaránt létfontosságú a tó valamennyi élőlénye számára. A Söll AquaStab® Superkalk a kalcium karbonátkeménység formájában történő adagolásával biztosítja a flóra és fauna fejlődését. A tó biológiai öntisztító képessége azonnal aktívvá válik.  A Söll AquaStab® Superkalk alkalmazása különösen káros anyagok, pl. ammóniák, nitrit és nehézfémek jelenléte esetén, illetve legyengült halak esetében hasznos. A Söll AquaStab® Superkalk pozitív mellékhatása, hogy lassítja a szivattyúk és vezetékek korrodálódását.

 

Söll SchlixX®

  • Jelentősen csökkenti a szerves iszap lerakódását
  • Megköti a foszfort és megakadályozza az algavirágzást
  • Korhadás és káros gázok képződése ellen

Idővel minden tóban képződik iszap, például növényi levelek, elpusztult mikroorganizmusok, takarmánymaradványok miatt. Ezek korhadási folyamatokhoz vezethetnek, a víz megzavarosodik és kellemetlen szagú lesz. Ezek a korhadási folyamatok mindig korlátozzák a vízben lévő oldott oxigén mennyiségét. A Söll SchlixX® révén ezen kívül a világon a legerősebb foszfátmegkötő eszközéhez juthat. Az algák fő táplálékát képező foszfát megkötésével a Söll SchlixX® megakadályozza az algaképződést, és így lehetővé teszi a vízben élő algák mennyiségének tartós csökkentését.

SÖLL termékek a Fekete Koi kínálatában itt !

Forrás: Söll hivatalos termékleírás

Összeállította Gulyás Tamás