Tó építési ötletek

 

Úgy tűnik, hogy már eldöntötted, hogy kois tavat fogsz építeni. Gratulálok!

Ezt a döntésedet valószínűleg soha nem fogod megbánni, viszont a halaknak kell egy tó, amibe teheted őket. Ez a tó a kertednek állandó és meghatározó része lesz a jövőben, ezért nagyon fontos a körültekintő tervezés.

 

Segítségül legyen itt pár tó dizájn!

 

A természetes

Nincs is annál jobb kikapcsolódás mint ülni a tó partján, fákkal és virágokkal körülvéve. A természetes környezetben épült kois tavak mindig is népszerűek voltak. Nem véletlenül. A természetes környezet békés és nyugodt keretet ad a tónak. Ez az elhelyezés a kertnek is ad egy külön bájt. A természetes tó általában bab-alakú, kövekkel körberakott. Ha ehhez az együtteshez még hozzáépítünk egy vízesést is, még vonzóbb lesz a szemlélők számára.

 

A modern  

Ha te a szép szimmetrikus dizájnt kedveled, akkor neked valőszínűleg a modern kois tó felel majd meg. Ezek a tavak általában szimmetrikus felépítésűek vagy szabályos kör alakúak, beton szegéllyel szegélyezettek. Nincs is ennél jobb forma gyönyörű koijaink bemutatására. Építhetünk ide is modern vízesést, vagy tehetünk a tóba egyéb vízi játékokat is. Ezekben a tavakban általában nincsenek vízi növények, szóval mindenképpen gondoskodjunk árnyékról a halaink részére a legmelegebb időszakban. 

 

A kreatív

A tó a kertünk egyik központi része lesz, ezért fontos azt személyessé tenni. Egy nagy kő medence is helyet adhat 1-2 halnak, vagy épp egy nem használt fürdő medencét is használhatunk kois tónak.

 

Legyünk kreatívak ~ azt használjuk amink van!

 

A tóépítéshez szükséges anyagok a Fekete Koi kínálatában:

 

Forrás ~ https://koistory.com/blog/koi-pond-ideas-that-will-help-make-pond-perfect

 

Fordította és összeállította Gulyás Tamás