Velda T-Flow fonalas alga irtó készülék

A Velda bemutatja forradalmian új készülékét, amely a fonalas algák elleni küzdelem végső megoldását jelenti.  

Az I-Tronic magja egy réztartalmú anód ötvözetet tartalmaz, a katód pedig rozsdamentes acél. A mikroprocesszor vezérelt egység elektromos impulzusokat generál,  aminek a hatására pozitív töltésű réz ionok szabadulnak fel a vízben. Ezt mineralizációnak is hívják. A réz ionok roncsolják a fonalas és a nyálkás algák sejtjeit. Az I-Tronic az űrtechnikából származó megoldás, ami egyedülálló módon távolítja el a tóból a fonalas és nyálkás algákat.

A specifikus koncentráció, ami a fonalas algák ellen hatásos, 0.2-0.3 ppm ( 0.2-0.3 mg / liter ), ez  1/10-e az Európai Unióban megengedett maximum értéknek, ami 2 ppm ( 2 mg / liter ), tehát ez a megoldás tökéletesen biztonságos a tóban élő minden élőlény ( állat, növény ) számára.

Normál tóvízben ( pH 7 > semleges kémhatás mellett ) nem emelkedne a réz ionok koncentrációja 0.3 ppm  ( mg / liter ) fölé még akkor sem, ha a készülék 0-24-ben működne!

A készülék tehát teljesen biztonságos a tólakók számára, és van egy további hasznos és kellemes hatása is: a tóvíz kellemesen friss illatú lesz.

 

Fekete Koi elektromos fonalas algairtó lámpák:

Velda T-Flow

 

Forrás: gyári leírás

Fordította és szerkesztette Gulyás Tamás